Goedkope energieaanbieders vergelijken doe je via Zo bespaar je geld. Vergelijk hier de prijzen en tarieven van alle energieleveranciers in Nederland. Ga direct geld besparen en stap over naar de goedkoopste energieleverancier.

Hoe kan je onafhankelijk energie vergelijken?

Voordat je gaat overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij is het verstandig om je huidige tarieven onafhankelijk te vergelijken met die van de verschillende energiemaatschappijen. Maak hiervoor gebruik van de handige energieprijzen vergelijker van zobespaarjegeld.

Is alle energie hetzelfde?

Alle energie is hetzelfde omdat alle energie via één energienet wordt getransporteerd. Alleen de wijze waarop de energie wordt opgewekt is anders.

Hoe kan ik overstappen naar een andere energiemaatschappij?

Overstappen naar een andere energieleverancier is heel eenvoudig. Je nieuwe energiemaatschappij zorgt ervoor dat alles geregeld wordt. Doorgaans ook het beëindigen van je huidige contract. Het enige wat jij er van merkt is de (veel) lagere energiekosten die je maandelijks kwijt bent. Het invullen van de onafhankelijke energie vergelijker is meestal in een paar minuten gebeurd. Door je energieprijzen onafhankelijk en op een betrouwbare site te vergelijken en vervolgens over te stappen kan je dus in een paar minuten tot vele honderden euro’s per jaar besparen op je energierekening!

Hoe kan ik het beste energie vergelijken?

In eerste instantie vergelijk je de energieprijzen op basis van je energieverbruik. De energievergelijker geeft vervolgens de goedkoopste energie aanbiedingen op basis van jou ingevulde energiegegevens. Daarnaast kan je andere voorkeuren ingeven zoals het gebruik van dagstroom in combinatie met goedkope nachtstroom. Omdat de energie die je gebuikt hetzelfde is bij alle energieleveranciers zullen de meeste mensen, naast de prijzen, ook kijken naar de wijze waarop de energie is opgewekt zoals zonne-energie, windenergie, kernenergie of ander vormen van energieopwekking. Ook de recensies en ervaringen van andere klanten kunnen van belang zijn voor je keuze. Dus vraag je af:
Welke energiemaatschappij heeft de beste beoordelingen?

Loop ik risico’s bij het overstappen naar een andere goedkopere energieleverancier?

In het verleden waren er nog wel eens problemen bij het overstappen naar een andere energieleverancier. Deze kwamen dan ook regelmatig ter spraken in consumentenprogramma’s op TV. Tegenwoordig zijn de meeste problemen opgelost en verloopt het overstappen eigenlijk altijd probleemloos. Overigens heb je altijd een wettelijke termijn om terug te komen op je besluit. Je nieuwe energieleverancier zal je hier op wijzen. Je nieuwe contract gaat dus pas in nadat je bedenkperiode is.

Welke energiecontract kan je het beste afsluiten?

Er zijn inmiddels vele energieleveranciers actief op de energiemarkt. Ze proberen zich allemaal op hun eigen manier te onderscheiden van de concurrenten. De looptijd van de energiecontracten is meestal één, drie of vijf jaar. Ook kan je een energiecontract voor onbepaalde tijd afsluiten. Een andere bekende manier van de energieleveranciers om nieuwe klanten te trekken is door het geven van een welkomst cadeau of een welkomstkorting. Dit is interessant voor mensen die bijvoorbeeld jaarlijks overstappen naar een andere energiemaatschappij. Zij krijgen dus elk jaar extra korting op hun nieuwe energiecontract. Probeer het maar eens uit op de energievergelijker van zobespaarjegeld.

Let bij het vergelijken van je energietarieven ook op de overige kosten zoals transportkosten en de kosten van vastrecht. Het is dus echt belangrijk dat bij je vergelijking alle kosten worden meegenomen. De energievergelijker zal hier rekening mee houden maar het is toch goed om hier extra op te controleren.

Hoe vul je de energieprijzen in?

In eerste instantie wordt gevraagd naar je adresgegevens zoals je straat, postcode, huisnummer en je huidige energieleverancier. Vervolgens vul je het huidige gas en elektriciteitsverbruik in. Deze gegevens staan op je oude energierekening of je kan deze opvragen bij je huidige energiemaatschappij. Je kan ze eventueel ook inschatten. Een gemiddeld gezin in Nederland verbruikt ongeveer 1.750 m³ gas en zo’n 3.500 kWh stroom. Je kan invullen of je gebruikt maakt van dag en nachtstroom, of je gas verbruikt of alleen elektriciteit en of je zonnepanelen hebt. De energievergelijker van zobespaarjegeld geeft je vervolgens een aantal energieaanbiedingen die voor jou van toepassingen zijn. Mocht hier een mooi aanbod voor je bij zitten is het doorgaans alleen nog maar het overstapformulier in te vullen en gaat de rest vanzelf.

Wat is de beste contractduur van een nieuw energiecontract?

Uiteraard is dat voor iedereen verschillend. Vind je overstappen toch nog een heel gedoe is het wellicht verstandig om een contract voor drie jaar af te sluiten. Dan heb je er drie jaar geen omkijken naar. Ook kan je woonsituatie van belang zijn. Denk je er over om te verhuizen is een korte looptijd van een contract wellicht een betere optie dan een langere termijn.
Wanneer je een energiecontract hebt voor onbepaalde tijd kan je vrijwel direct overstappen zonder extra kosten. Wanneer je een bestaand contract hebt van één of drie jaar zal je huidige energieleverancier een boete in rekening brengen die afhankelijk is van de resterende looptijd. Je zal dus zelf moeten nagaan of deze boete opweegt tegen de besparing van je nieuwe energiecontract. Meestal is de boete aan het eind van ja lopende energiecontract klein of zelfs nul als je een paar maanden voor het aflopen van het contract zit.

Hoe kan ik energie besparen?

Er zijn heel veel manieren om energie te besparen! Bijvoorbeeld door niet onnodig energie te gebruiken, zuinige apparatuur te gebruiken en door isolatie. Op zobespaarjegeld.nl vind je vele tips om energie te besparen.